Desert Empire


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Csiripelő
Friss postok
Védelmedben jöttem - Bassam&Vashti
Kedd Okt. 17, 2017 5:45 pm
írta: Vashti Shohreh
Kelet Birodalma
Kedd Okt. 17, 2017 9:26 am
írta: Admin
Útban a Mahakam felé - Dana és Rayan
Hétf. Okt. 16, 2017 1:09 pm
írta: Dana Amarah
Reggeli beszélgetés; Thylia - Aicha
Hétf. Okt. 16, 2017 10:45 am
írta: Aicha Khaled
Hazaváró - Shaneeka & Rayan
Vas. Okt. 15, 2017 2:24 pm
írta: Rayan
Illemtankönyv 5.o. - Hogy ne várd haza Gazdád.
Pént. Okt. 13, 2017 9:26 pm
írta: Azara
Kirándulás
Hétf. Okt. 09, 2017 8:18 pm
írta: Zamira Di Malliani
A hónap válaszadói
Rayan
 
Bassam Al Zaghar
 
Dana Amarah
 
Shaneeka
 
Admin
 
Thylia Shaphire Beshenal
 
Aicha Khaled
 
Vashti Shohreh
 
Rabah Bachir Al Zaghar
 
Nasrim Dahlhaus
 
Statisztika
15 fő
Férfi
10 fő
Neolita nemesek
10 fő
Neolita polgárok
2 fő
Hárem 5 fő
Katonaság
2 fő
Félvérek 4 fő
Szabad emberek
1 fő
Rabszolgák
3 fő
Marilla fiai
3 fő
Agrona rend
1 fő

avatar
Hozzászólások száma : 3
Join date : 2017. Oct. 05.
Csüt. Okt. 05, 2017 5:21 am


Balar Chrima

 
 
 
 
 
 

♦️ Karakter beceneve : Pléhsuszter
♦️ Karakter kora : 28
♦️ Karakter faja : Neolita
♦️ Szexuális beállítódás : Hetero
 

♦️ Karakter rangja (kasztja) : Polgár
♦️ Karakter foglalkozása :

♦️ Avatar alany :   Clancey Brown

  Külső jellemzés/ Genetika
 

 
Magas, legalább 190 centi, rendkívül nagydarab férfi. Nagydarab, de nem kövér, masszív, kötegelt izmok mindenhol, mely izmokat kemény munkával és fejek betörésével szerezte. Megjelenése erőt sugall, gyakran megfélemlítő, zöld tekintete hangulatától függően átható vagy gyilkos. Ha a tekintettel ölni lehetne, Balar körül csak tetemek és terhes nők lennének, mondják róla. Ha valahova belép, jelenléte kitölti a teret, látszik rajta, hogy alig várja, hogy valakivel összebalhézzon, és hajlandó ezért vérét hullatni is.
Hullámos, loboncos haja a válla alá ér, gyakran összekötve hordja, hogy ne zavarja. Öltözködése inkább praktikus mint kényelmes vagy divatos, a védelem legalább olyan fontos, mint a megfelelő takarás. Szereti a vastag, fényes fekete bőrt, a hosszú, lobogó ruhákat, melyek elrejtik a váratlan mozdulatokat, titkos fegyvereket.Genetikájában gyík és medve is előfordul. Szeme időnként kígyószerűen vágott pupillájú lesz, ez tovább fokozza amúgy sem túl kellemes érzést keltő megjelenését.
 


Karaktered belső jellemzése
 


A családi örökség komoly dolog. Komoly és nyomasztó. Ha az őseid között van győztes hadvezér, legendás gyógyító, netán királyi testőr, nem érheted be annyival, hogy egy oázisban főzz minden arra járónak. A Chrima család tele van ilyen legendás alakokkal, ami komoly nyomást helyez az újabb és újabb generációra, hisz illik felülmúlni az ősöket, legalább egyet a legendásak közül.
Régen ez könnyű volt, mikor a család vándorolt, oázisról oázisra haladt, fosztogatott, elvette ami kell neki, majd tovább állt.
De manapság, mikor saját erődjük van és egy teaházuk, ez nagyon nehézzé vált. Mégis hogy váljon kiemelkedetté valaki, aki egész nap levendulateát és mézes süteményt árul? Hát sehogy. És ezt le kell nyelni. A célok, álmok, remények mint kiszáradt kútba hullott könnycsepp nyelődnek el a semmibe. Ami marad, közöny és üresség.

Hangos, harsány és durva, imádja a gonosz, de humoros megjegyzéseket. Rendkívül intelligens, jóval okosabb, mint ahogy kinéz, de alapvető durvasága miatt ezt csak kevesen veszik észre, és ő maga is hajlamos rájátszani. Saját magán ugyanolyan jóízűen tud nevetni, mint másokon.
Máskor szelíd és csendes, megértő, empatikus és kedves. Rémítő megjelenése ilyenkor sem változik, de viselkedése éles kontrasztot alkot ezzel.
Sokan feltételezik, hogy ez is valami genetikai trükk lehet, hogy egyik pillanatról a másikra változik a hangulata és a viselkedése, de nem az.
Színjáték.
Balar közönyös minden iránt, már-már fatalista, mint aki évszázadot élt, és már megunt mindent. Ebből a közönyből rángatja ki magát az erőltetett viselkedésmintákkal, amik mindig furcsák, érthetetlenek, természetellenesek főleg neoliták számára, mert a megjelenített érzelmekhez nem kapcsolódnak a tudatalatti érzetek, szagok, feromonok. Minden alkalmat megragad, hogy valamilyen érzelmet szimuláljon, valamire reagálhasson, lényegében ez azon kevés dolgok egyike, melyek szórakoztatják.
Közönye azzal is jár, hogy nem kegyetlen feleslegesen, de képes megtenni gyomorforgató dolgokat (főleg másokkal), ha érdekei azt kívánják. Mivel nagyon intelligens, gyorsan átlátja mikor mit kellene tennie, reagálnia, noha rossz szociális képességei miatt hajlamos félreértelmezni az elvárásokat.

Gyakorlatilag nyolc éves kora óta folyamatosan harcol (nyolc éves kora előtt csak követte a harcolókat, fosztogatva a holtakat, átvágva a haldoklók torkát), így nem csak izmos, de nagyon erős és gyors is, kiválóan bánik mind az öklével (alkar-tüskéivel), és a nagy, nehéz kardokkal is, valamint a íjak és a számszeríjak se idegenek tőle. Durvasága ellenére nem tudatlan, jól boldogul a számokkal, gond nélkül ír és olvas.
Ért a mechanikához, alapvető szerelési és javítási munkákat is el tud látni bonyolultabb gépeken, de tervezni ilyeneket egyedül már nem tud (illetve még nem tud).
Alapvetően ismeri az emberi/neolita anatómiát, vagyis felismeri, ha egy sérülés helyrejön magától, helyrehozható, vagy nem érdemes vele vesződni. Valamint ugyanezen ismeretei miatt tud úgy büntetni, hogy nem okoz látható sebet. Ugyanígy meg tudja becsülni az emberek/félvérek/neoliták értékét (rabszolgák), és meg tudja becsülni, pl. egy ostorozás vagy egyéb fenyítés mennyit ront rajta.
Sokat utazott vadászkaravánokkal, gyakorlott nyomkereső, és ismeri a menekülő ember/félvér/neolita jellemző viselkedését.

Gyík öröksége igen gyors gyógyulást tesz lehetővé testi sérülésekből. Csonttörés legfeljebb egy hét, kitört fog 2-3 nap, vágások, zúzódások napok alatt jönnek helyre. Mindez heg mentesen. Elvesztett szem esetén egy-két hétre saccol, de nem biztos benne, ilyen még nem történt vele. Viszont majdnem biztos, hogy végtagot (még ujjat sem) nem tud visszanöveszteni.
A medve gének eleve hatalmas fizikumát tovább erősítik (bár lomhává nem teszik), valamint érzékei is kicsit élesebbek emiatt. Jobban lát sötétben, élesebb a hallása, és majdnem állati szaglása van.
Öröksége mellékhatásaként nagyon rosszul bírja a hideget, ügyelnie kell állandóan a réteges öltözködésre. Balar melegvérő, de a testének hőszabályozásával valami nincs rendben, ha túl hideg az idő könnyen lehűlhet, ami ha sokáig fennáll elaltathatja, extrém esetben emg is ölheti.
A medvéktől nem csak erőt és érzékeket örökölt, hanem hajlamot a hosszú, álomtalan alvásokra is. Telente akár napi 15-16 óra alvásra is szüksége lehet, noha füvekkel, teákkal (egyik sem az olcsó és gyakori fajta) ezt le tudja tornázni napi 10-12 órára.
Mindezek mellett nincs szakálla se bajsza egyáltalán.

 


  Történeted
 

 
Valahol, kint a sivatagban, a nagy semmi közepén él a Chrima család. Nevezik magukat klánnak vagy törzsnek is, ami meglehetős túlzás, figyelembe véve a létszámukat (11 Chrima, mindenki más csak alkalmazott vagy rabszolga), de az alapító úgy gondolta, néhány tucat neolita-öltő, és tényleges klán lesznek. Addig meg... család.
Masszív kőépületek egy szakadék mellett, amit egy föld alatti édesvizű tó tesz rendkívül értékessé. Persze e tó létezése nem közismert, és Dalen, a családfő szervez karavánokat melyek vizet vásárolnak a környékről, hogy ez így is maradjon. Még nem elég erős a klá... család, hogy bármitől megvédje a területet.

A család elsősorban rabszolgákkal foglalkozik, adja-veszi őket, szállítja egyik helyről a másikra. Az már kevésbé közismert, hogy tenyésztik is őket, néhányuk szerint értelmetlenül, hisz drága és hosszadalmas folyamat, és az eredmény is egyelőre több, mint kérdéses.
Ugyanakkor foglalkoznak rabszolgák idomításával, kondicionálásával is. Komoly anatómiai (van mit élve-boncolni és tanulni) és fűvészeti ismeretek segítségével igen extrém rabszolgákat tudnak képezni (pl. aki csak a mesteréhez képes szólni, mindenki mással szemben csak hebeg-habog). E szolgáltatásuk nagyon drága, mivel ötből ha egy sikeres, az már jó, a többi selejt: a megrendelőnek bizony ki kell fizetni a selejtek árát is.
Ha szükséges egyszerűbb orvosi beavatkozásokat is el tudnak végezni a rabszolgákon (pl. bordélyba szánt nők terméketlenné tétele), de ez is extrém drága a komoly halálozási arány miatt. Folyamatosan magzatelhajtó teát inni olcsóbb.

A családban a fegyverforgatás oktatását korán kezdik, és gyakori, hogy egy-két gyerek is elkíséri fosztogatásra, rabszolga-vadászatra küldött csoportokat. E gyerekek dolga a csaták után a fosztogatás és a torkok elmetszése, így már egész kicsinek hozzászoknak a vérhez és a háborúhoz.
Nyolc-tíz évesen ölnek először, akár a selejtes rabszolgák kivégzésével, akár a karavánokon számszeríjászként. A halandóság elég nagy, de a család úgy véli, akinek jó a genetikája az úgyis túléli, a többiért meg nem kár (ezért is vannak ennyire kevesen).

A családban nincsenek "harcosok", nincs olyan személy, aki csak fegyveres és más dolga nincs. A család alapítója szeritn a harcos, aki csak a harchoz ért mindig gyenge marad önmaga felől, így a harc mindenkinek a feladata. Persze az is lehet, hogy csak nincsenek elegen ehhez.
A család majd minden tagjának van valami beceneve, ami a vagy a foglalkozására vagy valamely tettére, jellegzetességére utal, és maguk között, vagy kívülállók előtt gyakran emlegetik egymást ezeken a beceneveken, mintha rangok lennének ("Ő a Kétcsapás, inkább nem ellenkeznék a parancsaival")

Balart Pléhsuszternek nevezik, mert meg tud javítani dolgokat. A szélmalom hajtotta vízpumpát, számszeríjat, kapunyitó mechanikát, amit csak kell.

Pár éve a Chrima család nyitott egy teaházat a fővárosban, Kiméra néven, és Balar lett kinevezve ennek élére a szükséges számú szolgálóval. A teaház elsősorban, mint neve is mutatja teázó, indokolt esetben tudnak szállást adni (1-2 személynek legfeljebb), és Balar innét figyeli a rabszolgapiaci helyzetet, néha vesz rabszolgákat, néha elad, bár ezt a részt csak akkor, ha más családtag nincs a városban. A Kiméra alsó szintjei rabszolgaszállásként is funkcionálnak (ha tényleg igazán nagyon muszáj, át lehet azt is alakítani előkelőbb vendégeknek szállásra, de... tényleg csak akkor, ha semmi más nincs. Nem a legigényesebb hely.

Az idő nagyrészében Balar a teaházban ül egy jókora sakktábla mellett, és tanulmányozza az állást, a lépéseket. Néha, ha van kivel, játszik is (és majd mindig veszít, mert alig másfél-két hónapja fogott bábut először a kezébe).
Ritkán, ha szükséges vagy nagyon unatkozik, csatlakozik karavánokhoz, tevékenykedik zsoldosként, hisz hozzá hasonló harcosnak nem való az állandó otthon tespedés.

A Chrima család tagjai:

Dalen "Kétcsapás" Chrima
Nevét onnét kapta, hogy még senkire és semmire nem kellett harmadik ütést vesztegetnie.
Ő az aktuális vezető, Balar apja.

Tassina "Falbontó" Chrima
Kígyó öröksége mérgező érintéssel jár, és egyszer e méreg két-három hüvelyk átmérőjű lukat mart a kőfalba.
Ő Balar anyja, Dalen felesége.

Mortisha "Sikoltó" Chrima
Különleges füvekhez való tudományával képes sérülés okozása nélkül olyan fájdalmakat okozni (többek között), hogy sose hagyják aba a sikoltást.
Dalen anyja, a legöregebb tagja a családnak.

Aziz "Nagyszájú" ibn Bahadur Chrima
Képes levegővétel nélkül másfél órán keresztül beszélni olyan meggyőző erővel, hogy bárkinek bármit el tud adni. Tassina testvére, nem vér szerinti Chrima (de attól még családtag).

Delilah "háromkéz" Bahadur Chrima
Olyan fürgén forgatja a két szablyáját, hogy úgy tűnik, mintha három keze lenne.
Aziz felesége.

Radzsina "Hasfelmetsző" Chrima
Kiváló orvos, aki gyakorlottan végzi a műtéteket is. Nem teljesen tudják, honnét van a "hasfelmetsző" név, valami ősrégi könyvben olvastak róla.
Dalen és Tassina lány,a Balar Nővére.

Vilminus "Szélvész" Chrima
Gyorsabban tud futni, mint egy vágtázó ló, és puszta kézzel kapja el a felé lőtt nyílvesszőket.
Dalen és Tassina fia, Balar öccse.

Fatima "Árnyékjáró" Bahadur Chrima
Még szándékosan se tud zajt csapni mozgással, és felmászik bármilyen falra. Orgyilkos.
Aziz és Delilah lánya, Balar unokatestvére.

Viktor "Orákulum" Bahadur Chrima
Elképesztően intelligens és kiváló taktikai érzéke van, valamint enyhe jövőbeli megérzései. Taktikai tanácsadó.
Aziz és Delilah fia, Balar unokatestvére.

Blain "Professzor" Vradim
A rabszolgák idomítását végzi kiemelkedő hatásfokkal.
Fatima férje, nem nem vér szerinti Chrima (de attól még családtag).

Még nem teljes értékű családtag, de ha túlélik a következő éveket azok lesznek:

Valari
Radzsina lánya, 9 éves (apja évekkel ezelőtt meghalt)

Luka
Radzsina fia, 7 éves (apja évekkel ezelőtt meghalt)

Tahasshi és Mikal
Fatima és Blain iker-fiai, 12 évesek


Fontosabb szolgálók:

Ibrahim
Vén eunuch ember, egyfajta mindenes. 70 éves lehet, így valószínűleg már nem sokáig húzza. Gyakran hívják Don Ibrahimnak, jelezve a rangidősségét a szolgák között.

Lana
30-as éveiben járó ember nő, elsődleges feladata az élelmezés, főzés, és a gyerekekről gondoskodás.

Duncan a fegyvermester
Félvér férfi, sok-sok éve lett vásárolva, jelenleg a gyerekek harci oktatását végzi.

 

   
Kód:
<font color="#556B2F">[size=16]Balar[/size]</font>
    <font style="font-size: 13px;text-transform: uppercase;font-family: courier new; color: #2F4F4F;text-shadow: 1px 1px #000000;">  </font>

   ♦️ Karakter rangja: Polgár
   ♦️ Karakter kora : 28
   ♦️ Karakter faja : Neolita
   ♦️ Genetika: Gyík, medve
   ♦️ Hozzátartozók: Chrima család
 
Vissza az elejére Go down
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Desert Empire  :: Karakter központ :: Karakteralkotás-
Ugrás: