Desert Empire


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Csiripelő
Friss postok
Parancsnoki lánc
Csüt. Dec. 14, 2017 10:57 am
írta: Samir Bendak
nothing feels like home anymore
Szer. Dec. 13, 2017 4:30 pm
írta: Talen-Jei
Félvér Tábor - FRPG
Vas. Dec. 10, 2017 11:00 pm
írta: Vendég
Maradni kívánok!
Vas. Dec. 10, 2017 11:05 am
írta: Aglaie
Hazaváró - Shaneeka & Rayan
Szer. Dec. 06, 2017 6:59 pm
írta: Rayan
A hónap válaszadói
Rayan
 
Balar
 
Aicha Khaled
 
Dana Amarah
 
Admin
 
Samir Bendak
 
Kraisorn Suriyasen
 
Aglaie
 
Shaneeka
 
Talen-Jei
 
Statisztika
12 fő
Férfi
9 fő
Neolita nemesek
8 fő
Neolita polgárok
4 fő
Hárem 3 fő
Katonaság
1 fő
Félvérek 4 fő
Szabad emberek
0 fő
Rabszolgák
2 fő
Marilla fiai
3 fő
Agrona rend
1 fő

Balar & Rayan - A kezdetek (dinamic duo)

 :: Kelet Birodalma :: Senki földje :: Sivatag Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Balar
Teaház vezető
avatar
Hozzászólások száma : 87
Join date : 2017. Oct. 05.
Csüt. Nov. 23, 2017 10:33 am
- Akkor segítek. Annyira még nem. - egy tálból enni valakivel már túlzás nekem egy kicsit. Nem tudom, mennyire gondolta ezt egyáltalán komolyan, vagy sebláza van és azt se tudja, miről beszél. Egyáltalán arra válaszolt, amit én mondtam, vagy a fejében zajlik egy másik beszélgetés?
Tényleg ramatyul van, mert arccal borul a tenyereibe, és láthatóan szenved. Vajon Hasfelmetsző nem adott neki semmit a fájdalomra...? Ez megeshet. Mindenesetre azt mondta, túl fogja élni. De aztán csak fókuszba áll a szeme a rapierre, és persze téved.
- Cserélni? Dehogy. Mondtam, hogy mifelénk a másfélkezes kard számít női fegyvernek.
Aztán elkezd humorizálni, jól van, jól ki fogunk mi jönni.
- Valóban nem az elsődleges stílusom, mert ha jól tudom, e borzalom szabályszerű forgatásánál az is meg van szabva, milyen hosszú lehet a szalag, mai összefogja a hajam. Gyanítom, előírásszerű sarkantyús csizmám sincs, és párbajsegédről sem gondoskodtam időben, így nincs jogom elővonni se a tokjából. Annak idején tanultam, hogy háromszáztíz döfés és vágási mód létezik ezzel a fegyverrel, amiből kettőszázkilencven tisztelgésre való. - A számok teljesen hasraütésre jönnek, de az arány valami hasonló lehet, ahogy a fegyvermesterünk mondta, mikor tanított ezzel a kacattal bánni.
- Alapvetően nem kedvelem a rapiert, de egyrészt most nincs jobb kéznél, másrészt... ez különleges darab. Mondhatni kötődöm hozzá. Ajándékba kaptam a korábbi gazdájától a gyors halálért cserébe. Szóval ne reménykedj, nem kapod meg - vigyorgok, és érzem, pont annyira akarja ezt a fegyvert mint még egy sebhelyet.
Szóval nem sikerült megértetnem vele, mire gondolok. Lehet, jobb egyenesen kimondani, hisz honnét is tudhatná, nem ismer engem.
- Megpróbálom másként. Tegyük félre a kinek mivel tartozik dolgot, amíg a kezeink közé nem kapjuk a baromarcúak nyakát. Kis szerencsével ott lesz némi zsákmány is, majd akkor megbeszéljük ezeket.
Felkelek a székemből és elindulok az ajtó felé.
- Rahésával beküldetem a ruháid. Ha kell a segítsége az öltözéshez mondd neki, de extra szolgáltatásokat ne várj, ahhoz előbb virágot kell vinned neki - kacsintok. - Levelet itt akarsz írni, vagy van hozzá helyed? Papíros, toll kell?
Aztán elindulok ki, megkeresem a szolgálót, és bevitetem vele Homár (nem állnak rá a gondolataim az Omarra) ruháit.
Ha kért íróeszközt és papírt, azért elmegyek én magam, nem szeretem, ha a szolga turkál az iratok között, és beviszem neki, gondosan hagyva elég időt, hogy felöltözzön, figyelembe véve ramaty állapotát. Vajon milyen állapotban vannak a ruhái? Én nem mondtam se Hasfelmetszőnek, se a szolgáknak, hogy hozzák rendbe, de néha egész önállóak tudnak lenni.
Vissza az elejére Go down
Rayan
Marilla fiai - fővezér
avatar
Hozzászólások száma : 118
Tartózkodási hely : Sok helyen megfordulok
Join date : 2017. Aug. 13.
Csüt. Nov. 23, 2017 7:21 pm
Igazából fogalmam sincs hogy a számadatok, amiket felsorolt nekem valódiak-e, mert ezt én sem tudom. De abban igaza van, hogy rengeteg mozdulat vele csupán tisztelgésre való. Úgyhogy erre nem szólok semmit, nézek magam elé egyet rá, felhúzva a szemöldökömet és csücsörítve a szám. Lehet nem kellene összeszámolni fejben, érzem én ezt. Mindenesetre ez a kis bohóckodás röpke időre kiemelt minket a valóság szürke terméből. Aztán számomra is egyértelművé válik, miért ez a kedves vendéglátása. Ha gazdagok voltak, végül is lehet tőlük zsákmányolni értékeket, bár engem ez abszolút hidegen hagy. Inkább olyan mókát játszanék velük, hogy maguk is átéljék ugyanazt, amit mi. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt sikerül összehoznom, de a minimum az, hogy Balar-al együtt fogom megszorongatni a nyakukat, kerül amibe kerül. Ha ez a hozzá állása, megbarátkozom vele, annak ellenére, hogy nem vagyunk barátok. Ily módon tartanom kell magam a vendéglátó és vendége szabályokhoz, nem utasíthatom vissza, ha már egyszer felkínálta. Legyen! Ülve maradok, rá tekintek miközben beszél, majd amikor megindul az ajtó felé, fordulok utána a székkel. Rám kacsint, miután kijelenti nekem, hogy a rabszolgájával hozatja fel a ruhámat és ne akarjak tőle többet. Nah, ezen jobb ha pontosítok.
- Nekem a rabszolgád nem több, mint velem egyenrangú ember.
És akkor ebből vonjon gyököt, vagy amit akar. Ha nem kellene magam tartanom az előbb említett szabályhoz, eljátszanék a gondolattal hogy hátha a rabszolgája is meg akar szabadulni tőle..és ugye akkor segíthetek neki megszökni. Ezzel persze sok gond van, kezdve az említett etikettet, aztán az se biztos hogy ez a Rahésa szóba áll velem. Ha meg igen, akkor sem tudom most megszöktetni innen, úgyhogy jobb ha csendben maradok, inkább mint üres ígéretekkel dobálózni.
- Ha nem okoz gondot hogy itt írom meg, úgy igen.
Jobb lenne békében túlesni azon az íráson, és itt úgy tűnik nyugi van. Szóval, ő most ellohol nekem papírért és tollért, közben megérkezik a szolga, de amíg minderre várok úgy döntök, eszem még a csirkesültből. Nincs miért neheztelnem rá, tisztázta az előbbi félreértésem, felesleges nyakaskodnom nekem is, nah meg úgy se érdekli eszek-e belőle vagy nem. Majd amikor a ruháim megjönnek, abbahagyom és felállok az asztaltól. Eljárom megint ugyanazt a kínlódást, mint előtte, majd mikor a kezembe veszem őket, szörnyülködök egy sort. Megköszönöm a szolgának, de nem kérek segítséget tőle, inkább egyedül öltözöm, szóval hamar megint kirohan a szobából. Akkor most lehet tőlem is fél? Vagy annyit verték hogy baja lett a fejének? Mindegy is. A ruháim tele lukakkal, vágásokkal, a vért azonban kimosták, gondolom még frissen, mert egyébként ollóval lehet csak eltávolítani. Most én is úgy fogok kinézni, mint valami hülyére vert rabszolga. Csodás. Szédelegve és imbolyogva magamra húzok mindent, legvégén a zakómat, mely szerencsére azért sok mindent takar, de ezen is vannak lukak és vágások. Most már csak a papír és a toll kellene, ezért megyek el az ajtóig, kinyitom és kitekintek a folyosóra. Merre van Balar?
Vissza az elejére Go down
Balar
Teaház vezető
avatar
Hozzászólások száma : 87
Join date : 2017. Oct. 05.
Szomb. Nov. 25, 2017 8:22 am
Kicsit olyan érzésem van, mintha a falnak beszélnék. Nem biztos, hogy odafigyel rám, és lehet, csak feleslegesen tépem a pofám itt. Persze lehet, hogy az üres tekintet a véraláfutás miatt van, és lehet az is, Hasfelmetsző mégiscsak adott neki a fájdalomra valamit, talán többet is, mint kellene.
A tekintete láthatóan követ, tehát legalább egy alsóbb szintű elmefolyamat tisztában van a jelenlétemmel, és azzal is, hogy mozgok. Aztán csak megszólal, jelezve, hogy nem teljesen az időt vesztegetem. Mindenesetre nem javítom ki, hogy nem az én rabszolgám. Egyelőre még nem. Hamarosan az lesz, megkapom a teaházzal együtt. Csodás lesz. De most igyekszem a jelenre fókuszálni.
- Jó. Akkor ebből nem lesz gond. Azért ha megkérne, hogy vidd magaddal, megköszönném, ha elutasítanád. Nem tudnám kimagyarázni a hiányát.
Valahogy nem hiszem, hogy megpróbálná ellopni. Legalábbis ma nem, de ha vége a közös ügyünknek, lehet tesz rá kísérletet. Még ha csak heccből is. Hálátlan dolog lenne, de egyrészt eleve simlis, másrészt ki tudja hogy viszonyul egy neolitához. Tényleg nem vagyunk barátok, semmi oka hálásnak lennie vagy korrekt módon viselkednie. De ezzel majd foglalkozunk, ha aktuális lesz.
Bólintok a kérésére, és kimegyek összeszedni a papírokat, tollat, tintát.
Nagyszájú irodája elképesztően rendetlen, de akárhányszor ezt szóvá teszi valaki, visszavág valami olyannal, hogy a rend a köznép mániája, a zseni átlát a káoszon. Keresgélek egy darabig, mire megtalálom ami kell. Lúdtoll, kis tégely tintával, két ív papír, két boríték, pecsétviasz, mécses. Állig megpakolom magam ezekkel, aztán visszamegyek a szobához. Pont látom Rahésát távozni, lehajtott fejjel, oldalazva szalad el mellettem. Nagyszájú elvileg mondta neki, hogy átveszem itt a dolgokat, és ahogy retteg tőlem, valószínű bőven kiszínezte a részleteket. Mintha valaha ütöttem volna meg rabszolgát. Mármint Duncanon kívül, de tőle harcolni tanultam, muszáj volt. Ezzel is kezdeni kell valamit, húzom el a szám.
Kicsit várok, hogy felöltözzön, időnként olyan hangok jönnek ki, hogy ha nem láttam volna a szolgálót elvonulni, lehet fegyverrel a kézben rúgom be az ajtót, hogy mit művel a tulajdonommal.
Aztán egy idő után, nem tudom, pontosan mennyi, nyílik az ajtó, és Homár kukkant ki.
Bemegyek, és lepakolom a cuccost az asztalra, és megvárom, amíg megírja amiket akar. Addig odamegyek az ablakhoz és kifelé nézelődöm. Nem akarom, hogy azt higgye, szimatolok a dolgai után.
Aztán ha kész van, lekísérem a kijárathoz.
- El tudsz jutni ahová mennél, bármi legyen is az, vagy kell segítség?
Vissza az elejére Go down
Rayan
Marilla fiai - fővezér
avatar
Hozzászólások száma : 118
Tartózkodási hely : Sok helyen megfordulok
Join date : 2017. Aug. 13.
Vas. Nov. 26, 2017 4:08 pm
Akármilyen indokból is említette meg azt, amire megkért, valójában is igaza volt. De, most tényleg csak vendégként funkcionálok, persze ő ezt nem tudja. Nem történt semmi a szolgájával és most hogy meglátom az ajtóban, azt hiszem ezt ő is tudja, révén akkor feltételezhetően előtte rohant ki innen. Csak tudnám miért, mert semmi rémisztőt sem csináltam. Vagy ennyire rosszul nézek ki? Balar látványára kicsit hátra tántorodok, nem számítottam rá hogy konkrétan itt dekkol az ajtó előtt néhány méterre. Arrébb állok az ajtóból, így van neki helye becsörtetni rajta anélkül, hogy rajtam keresztül kellene gázolnia. Eközben inkább a padlót bámulom, mert már nehezemre esik felfelé pislogni rá, amúgy nálam jóval magasabb. Én meg itt szédelgek össze vissza. Úgy látom papírt és tollat pakol le nekem az asztalra, úgyhogy becsukom az ajtót magunk után, majd ugyan azzal a jól begyakorolt tántorgó mozdulatsorral eljutok az asztalig. Nem mondd semmit, én meg újfent megköszönném, de azt hiszem már nem kell köszöngetni, sok lesz belőle. És az előbb letudtuk ezt a részét, úgyhogy most megint lekuporodok az asztalhoz és elkezdem írni, először Shanee levelét. Persze a cím a a Mahakom-hoz közel eső kisváros postahivatalának a címe, és majd ott megkapja. Aztán a következő már Noel-nek szól. Ő még sokat segíthet nekem. Az egész művelet nem tart húsz percnél tovább, azt látom hogy a nagydarab végig bent marad velem a szobában, de inkább kifelé tekint az ablakon és meglehet gondolatban sem itt jár. Egyszer kétszer amikor elakadtam felmerült a gondolat hogy megkérdezem bizonyos szavakat hogyan kéne írni, de aztán elvetettem az ötletet, mert ha én nem tudom, akkor ő honnan tudná. És ha mégis tudja? Áh mindegy. Csak levél, nem szerelmes vers.
- Kész vagyok. És köszönöm.
Ó, már megint kimondtam. Most befogom és lenyálazom a borítékok széleit, addig Balar ellép az ablaktól. Úgy tűnik ki fog kísérni, mert amikor felállok és elpakolom a leveleket, ő megindul. Jól van. Csendben megyek vele, és csupán a kapunál szólal meg ismét. Most komolyan? Még segítene? Egyre inkább az az érzésem, hogy teljesen más, mint amilyennek látni próbálom. Vagy mifene. Ebbe bele is zavarodom, úgyhogy mint aki nem tud az ötről a hatra jutni, egy ideig csak redőzöm a homlokomat és komoran bámulok magam elé, azaz Balar mellkasára. De aztán csak kibököm.
- El, nem lesz gond. Pár nap múlva jelentkezem!
Egyszer azért megérintem az ing belső zsebét, biztos ami biztos, de a levelek ott vannak, ahogy a szabadság levelem is.
- Ne vállalj a napokban több karaván utat.
Mondhattam volna mást is, de nincs miért ripacskodni, se jó pofizni, a lényeg csupán az, hogy a városban maradjon. Aztán aprót fejet hajtok neki, majd az utcára kilépve elindulok, újfent dülöngélve, kihasználva az út teljes szélességét. Randír házához tartok.
Vissza az elejére Go down
Balar
Teaház vezető
avatar
Hozzászólások száma : 87
Join date : 2017. Oct. 05.
Hétf. Nov. 27, 2017 11:34 am
Nézek kifelé, míg hallgatom a lúdtoll sercegését a papíron. Az utcán neoliták mászkálnak, egy-egy ember, rabszolga nyakörvvel. Céltalannak, kaotikusnak tűnik, ahogy ide-oda rohangásznak, mindenféle ügyekben. Rettenetesen nem érdekel, mi történik odakint, a füleim hegyezem, hogy ír-e még. Nem akarom bámulni, nem akarok belelolvasni az írásába, pedig ez kivételesen érdekel. Na nem az amit ír, hanem ahogyan ír. Folyékonyan, könnyedén, vagy nehezen.Sokat elárul a műveltségről. A hangok alapján meglehetősen simán ír, időnként tart egy-egy szünetet. Magamban számolok, és ha eltelik tíz szívdobbanás amíg nem ír, visszafordulok. Eddig mindig jóval hamarabb kezdett újra írni, így továbbra is kifelé nézek.
Aztán újból szünet, de nem jutok el, csak három szívverésig, mire szól, hogy kész van. Nagyszerű.
Kikísérem, majd kérdésemre csak áll bambán és néz rám. Mi olyan komplikált ezen? Kell segítség, vagy nem? Tényleg ennyire hihetetlen, hogy észreveszem, ha valaki ramatyul néz ki? vagy az furcsa, hogy ha már eddig is erőforrásokat áldoztam rá, hogy összerakják, továbbra is érdekel a létezése?
Eh, mindegy, csak kiböki, hogy nem kell támogatnom.
Fejet hajt, én biccentek válaszul.
- Itt leszek. Homár.

//Köszönöm a játékot, részemről nagyon élveztem, és várom a folytatást//
Vissza az elejére Go down
Sponsored content
Sponsored content
Sponsored content
Vissza az elejére Go down
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Desert Empire  :: Kelet Birodalma :: Senki földje :: Sivatag-
Ugrás: