Desert Empire


 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Csiripelő
Friss postok
Lopott idő; Balar - Aicha
Today at 12:54 am
írta: Balar
I.N.F.E.C.T.E.D
Szomb. Jún. 02, 2018 10:42 am
írta: Vendég
Ki kicsoda
Hétf. Márc. 12, 2018 11:17 am
írta: Dana Amarah
double the trouble - rayan && kraisorn
Szomb. Feb. 17, 2018 9:53 am
írta: Rayan
D S H
Vas. Feb. 04, 2018 5:55 pm
írta: Vendég
Seattleties
Vas. Jan. 28, 2018 6:59 pm
írta: Vendég
Khagra rend - Parancsnok
Csüt. Jan. 04, 2018 10:24 pm
írta: Admin
Khagra rend - Nagy Mester
Csüt. Jan. 04, 2018 10:05 pm
írta: Admin
A hónap válaszadói
Aicha Khaled
 
Balar
 
Statisztika
Neolita nemesek
8 fő
Neolita polgárok
4 fő
Kiválasztottak 3 fő
Katonaság
1 fő
Félvérek 4 fő
Szabad emberek
0 fő
Rabszolgák
2 fő
Marilla fiai
3 fő
Khagra rend 1 fő

Földrajz/ társadalom /gazdaság/közlekedés/ fenn maradt világ

 :: Szabályok és leírások Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Vas. Nov. 05, 2017 9:29 am
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 128
Join date : 2017. Jul. 15.
Felhasználó profiljának megtekintése http://desertemp.hungarianforum.com
Éghajlat / Növény és állatvilág

Éghajlat
Sivatagi részek
Nagyon kevés csapadék van. A hőmérséklet egész évben nagyon magas. Az erős napsugárzás miatt nappal akár 50 fok is lehet, de a felhők hiánya miatt az éjszaka akár fagypont alá is süllyedhet. Eső szinte csak egy bizonyos időszakban esik, ami olyan 2, 3 hét, de ez területenként és birodalmanként váltakozó.
A sivatagok olykor nem csak a meleg miatt lehetnek veszélyesek, hanem a homokviharoktól.

Hegyvidékek
A hőmérséklet itt alacsonyabb, és ahogy magasabbra, és egyre jobban a hegység rendszerek belseje felé haladunk felhőkkel is találkozhatunk.
A hegycsúcsok hegyén viszont hóval nem találkozhat az, aki megmássza őket, viszont itt a hőmérséklet kevesebb, mint lentebb.
Csapadék jóval több, és változó időszakokban esik.


Növény világ
A kiszáradással, el sivatagosodással nagyon sok növény kipusztult, de ugyan akkor alakultak ki, fejlődtek, és hoztak létre újakat, amik jól tűrik a szárazságot.
Ahogy régen úgy most is egyes növények még mag állapotban vészelik át a szárazságot, és amikor az esős idő beköszönt, akkor fejlődnek ki. Egyes növények úgy változtak, hogy levél helyett töviseket hozz, ezzel csökkentve a párologtatását, míg mások levelükben, szárukban vizet tárolnak el.

Az oázisokban a talaj felszínének közelébe kialakult víztároló kőzetrétegeknek köszönhetőek a források, amik táplálják, és ellátják őket. Így az oázisokban mindig található datolya, citrom, narancs, és társai. Persze ugyan így egykoron a tudósok kifejlesztették a megfelelő gabonaféléket, hiszen a növények génkezelése jóval előbb elkezdődött már, mint az embereké.

A sivatag egyik legelterjedtebb növénye a kaktusz, amiket ha jól ismer az ember olykor vízforrásként is megteszik. Csak vigyázni kell velük, mert nem minden az, aminek elsőre látszik. A világ változásával, mutációival e növény is változott, így akad köztük mérgező is. Van, amelyiknek csak a tüskéje, de van, amit nem érdemes vízforrásként használni, mert ártalmas kis mennyiségben, nagyobban viszont halálos. Ugyan ilyen növénykék a zuzmók is. A zuzmók esetében olykor beszélhetünk gyógyjellegűekről is a mérgezőek mellett, illetve egyes fajták élelemként fogyaszthatóak.
A sivatag növényei közé lehet sorolni az ablakos növényeket, pálmaliliomok(jukkák), és génváltozataik. Minden növény között találunk hasznosat, és mérgezőt is.

A hegységek lábai szinte kopár, kietlen kőtengerek, és ahogy haladunk felfelé úgy jelennek meg a bokrok, és végül a fák is.

Állat világ
A genetikai kutatások egykoron növényekkel kezdődtek, állatokkal folytatódtak, hogy végül az emberig elérhessenek gond nélkül.De már a növények kezelése is hatással volt az állatokra.
Így itt is azt lehet mondani, hogy voltak fajok, amik végleg kihaltak főleg a szárazság miatt, de voltak, amik túl élték, vagy épp alkalmazkodtak.

Az állat világ változatos módon alkalmazkodott a zord életkörülményekhez, a vízhiányhoz.

Ma is léteznek pl . oroszlánok, vagy majmok, énekes madarak stb. Egyes egyedek megmaradtak a normalitás talaján kinézetileg , viszont alkalmazkodtak, így felépítésük megváltozott. Sosem lehet tudni, hogy mikor találkozol szembe egy csupasz bőrű nagymacskával, vagy egy nagy fülű majommal. Ők mondhatóak talán a szerencsésebbeknek, nem úgy mint a harmadik csoport, akikkel viszont a genetika csúnyán elbánt, és egy fajta mutánsok lettek. Hogy milyenek? Csak a képzelet, az emberi találékonyság szab neki olykor határt. Léteznek fenevadak, amik veszélyesek, kiszámíthatatlanok, vagy épp annak tűnk, és még is ártalmatlan.
Vissza az elejére Go down
Vas. Dec. 10, 2017 11:27 am
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 128
Join date : 2017. Jul. 15.
Felhasználó profiljának megtekintése http://desertemp.hungarianforum.com
Társadalom

A világ társadalmának jó részét neoliták teszik ki, utánuk következnek a félvérek, emberek, és a vadak.

Birodalmak társadalmi berendezkedése:

- Kelet,Dél, és a Keskenyhegység birodalmában : monarchia van
- Szigeti Hatalmak, Veszedelmes vizek : kisebb vagy nagyobb törzsek/ családok birtokolják


Bővebb leírásokat a neolitáknál, embereknél , és félvéreknél lehet találni!
Társadalom felépítése
- király és családja : A király vérvonali leszármazás alapján örökli a trónt

- királynő : nem feltétlen a király felesége az. Lehet akár az édesanyja, nagynénje, az egyik kléán idősebb női tagja. Fő feladata a bábák felügyelése, és a Kiválasztottak elbírálása. Másodlagos feladata az, hogy a tisztavérű neoliták közül kiszűrje a gyengéket, a selejteket. Ő felel azért, hogy a neoliták, mint faj még erősebbek legyenek, és ez úgy mond a faj nemesítésén keresztül lehet csak elérni.
A címet a király adományozza oda. Se örökölni, se megszerezni nem lehet!  Utódját megnevezheti, kinevelheti, de a végső döntés a király kezében van.

- mesterek : általában a király választja ki őket (Kelet birodalma 3 mester, Dél birodalma 3 mester, Keskenyhegy birodalma 2 mester)
A mesterek magasan képzettek, kiválóan értenek a fegyverekhez, és puszta kézzel is könnyedén harcolnak. Tanácsnokok, és barátok egy személyben a király részére, ezért minden féle tisztelet kijár nekik is.

-klánvezetők, és családjaik : A klánokat pedig a mindenkori király fogja össze. A klánvezetőket ő hagyja jóvá. Nem feltétlenül származás jogán öröklődik a cím.
(Kelet birodalma 2 törzs, Dél birodalma 3 törzs, Keskenyhegy birodalma 1 törzs, Szigeti hatalmak 5 törzs, Veszedelmes vizek 3 törzs)

- bábák: feladatuk a genetikai állomány vezetése. Törzsenként , városonként egy fő

- kiválasztottak : régen a királyi/törzsi háremet jelentették, amiket napjainkban a bábák ügyelnek fel. Leírást a Kiválasztottak c topikban találsz!

- kancellár: A király munkáját segíti, aki a rendeleteket továbbítja a megfelelő helyre, illetve a hozzá beérkezőket adja át a király számára.

- neolita nemesek
Hatalmukat tulajdonaiknak köszönhetik, illetve képességeik kiemelkedésének.
Nemesi rang a következőktől függ: születése jogától, vagyontól (pl. egy gazdag kereskedő), király által nemesi sorba emeléstől

- neolita polgárok
Polgári kasztok
Kereskedők (rabszolga kereskedő, árus, kofa)
Kézművesek ( asztalos, ács, ékszerész, építész, fazekas, kovács)
Szolgáltatók (borbély, Fogadós/nő, Gyógyító, Mutatványos, szabó, szakács, szatócs)
Élelmezés (Földműves, pék)
Oktatás (tanárok, kiképzők)
Törvényen kívüliek (bérgyilkos, kém, Orvgyilkos, Tolvaj, Útonálló, rabló)

- félvérek - Bővebb leírás a félvéreknél!

- emberek - Bővebb leírás az embereknél!

- rabszolgák- Bővebb leírás a rabszolgáknál!

- selejtek - Bővebb leírás a selejteknél!
Vissza az elejére Go down
Szer. Dec. 20, 2017 7:39 pm
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 128
Join date : 2017. Jul. 15.
Felhasználó profiljának megtekintése http://desertemp.hungarianforum.com
Gazdaság
A két legdrágább dolog a birodalomban a víz, és a tiszta vérű lovak.

Mindenfele rabszolgapiacok is található, hiszen a meghódított területekről érkező foglyokat eladják szolgáknak.
Ezen kívül árukereskedelem is folyik, hiszen vannak bizonyos területeket, amiken valami nem nő meg, nem lehet előállítani. Ezek kereskedelme olykor cserekereskedelemmel történik, vagy esetlegesen tallérokért, ami manapság a pénzt jelenti.


Közlekedés
A legáltalánosabb közlekedési eszközök az állatok. Azon belül is a tevék és a lovak, hozzájuk pedig bátran lehet régi kocsikat csatlakoztatni, akár még a régi világból is, már ha nem rohadtak szét, vagy mentek tönkre az időnek köszönhetően. De ettől eltekintve visszatértek a lovas kocsik, és társaik is, hiszen a neoliták nem részesítik előnyben a technikai dolgokat.

A második közismertem közlekedési eszköz a szélfutókat, amiket úgy el kell képzelni, mint valami csónakot, amin van vitorla, amivel a szelet befogják. Azzal a különbséggel, hogy vannak kerekei. Hátránya, hogy a sivatag homokját nem kedvelik annyira, inkább csak a már kitaposott, kijárt utakon használják őket, de a bátrabbak tovább tervezve akár homokon is utazhatnak vele.  

Repülőgépek megszűntek, csak roncsokat lehet találni a földön, már ha kilátszanak a homokból.

Hajókat csak bizonyos oázisokban találhatunk meg, illetve a világ azon részein, ahol még van nagyobb területen víz. Nagyobb vizű oázisokban leginkább csónakokat, és tutajokat használnak,míg tengerek maradékául fenn maradt vizeken vitorlásokba is belefuthatunk.
Vissza az elejére Go down
Szer. Dec. 20, 2017 7:52 pm
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 128
Join date : 2017. Jul. 15.
Felhasználó profiljának megtekintése http://desertemp.hungarianforum.com
Régi világ maradéka

Mit mindig mindenhol itt is megmaradtak dolgok a régi világból. A régiből, ami arról volt híres, hogy fejlett volt a technológiája, létezett áram stb. Tehát minden, ami ma is létezik.

A viharok,a robbanások, a Föld változásai viszont azt a fajta életet tönkre tették.A neolitákat is úgy "nevelték", hogy ne a fejlett technológiát használják, hiszen az ember belátta ez lett a veszte a világnak, és nem kívántak egy újabb világvégét létrehozni. De ettől eltekintve ma is találni kihalt sivatagi városokat, amiket még nem temetett maga alá a homok, vagy az időjárási viszonyok. Viszont ezek a részek elhagyatottak, vagy banditák kezében van, a mutánsokról pedig még nem is esett szó.

A neolták "kinevelésének" köszönhetően nem kellett újra tanulni a régi technikákat. Ahogy a mi világunkban is voltak a középkorba, és a technikai fellendülés előtt olyan gépek, amikhez se áram, se egyéb nem kellett, így megtalálhatóak minden olyan dolog, ami manuálisan működik. Pl: szövőgép, vetőgép stb. A földművelés is megoldható kézi, vagy állati munkával.
Mondhatjuk úgy is, hogy az ember visszaszerezte a gépektől a hatalmat, immáron nem azok irányítják a világot kiszorítva az embereket, vagy neolitákat.

A műanyag tárgyak szinte teljesen eltűntek, hasznavehetetlenné váltak a meleg, sugárzás miatt, de még mindig fellelhető üveg, és porcelán, anyag, fém, és fa dolgok. Ezeket már régen technológiák nélkül is gyártották. Most is képesek a gyártásukra, de a múltból is maradtak fenn.

A fegyverek eleinte megmaradtak: lőfegyverek, bombák stb, de idővel kifogyott belőle a világ. Az okozott károkról, veszteségekről nem is beszélve. Ma még talán található egy, két dolog, de általában díszek, mert a töltény igen ritka dolognak számít. A lőpor természetesen megmaradt a mai napig is, de nem szívesen használja senki, vagy ha igen akkor nem egymás ellenfordítják őket. Leginkább földmunkálatokra, robbantásokhoz alkalmazzák, illetve fenevadak ellen.

Szívesen használják a nap energiáját, illetve a szélét is. Előbb sajnos egyre kevésbé, mert a napelemek száma egyre kevesebb, és újakat nem igen gyártanak, mert nincs meg hozzá a megfelelő alapanyag, vagy technológia.
A szél alkalmazása sokkal több helyen megjelenik.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Vissza az elejére Go down
1 / 1 oldal

Ugrás :
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Desert Empire  :: Szabályok és leírások-