Desert Empire


 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Csiripelő
Friss postok
Lopott idő; Balar - Aicha
Today at 12:54 am
írta: Balar
I.N.F.E.C.T.E.D
Szomb. Jún. 02, 2018 10:42 am
írta: Vendég
Ki kicsoda
Hétf. Márc. 12, 2018 11:17 am
írta: Dana Amarah
double the trouble - rayan && kraisorn
Szomb. Feb. 17, 2018 9:53 am
írta: Rayan
D S H
Vas. Feb. 04, 2018 5:55 pm
írta: Vendég
Seattleties
Vas. Jan. 28, 2018 6:59 pm
írta: Vendég
Khagra rend - Parancsnok
Csüt. Jan. 04, 2018 10:24 pm
írta: Admin
Khagra rend - Nagy Mester
Csüt. Jan. 04, 2018 10:05 pm
írta: Admin
A hónap válaszadói
Aicha Khaled
 
Balar
 
Statisztika
Neolita nemesek
8 fő
Neolita polgárok
4 fő
Kiválasztottak 3 fő
Katonaság
1 fő
Félvérek 4 fő
Szabad emberek
0 fő
Rabszolgák
2 fő
Marilla fiai
3 fő
Khagra rend 1 fő

Törzsek/ klánok - Kelet Birodalmának klánjai

 :: Szabályok és leírások Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Vas. Dec. 10, 2017 12:27 pm
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 128
Join date : 2017. Jul. 15.
Felhasználó profiljának megtekintése http://desertemp.hungarianforum.com
Törzsi életről általánosan
A monarchiák mellette megtalálhatjuk a régen is ismert törzsi/kláni társadalmakat.
A klánok nomád, félnomád életmódot folytatnak, ami folyamatos vándorlásból áll, amikor is legelőről legelőre hajtják az állataikat. Ezért is van az, hogy a törzsek között fel van osztva a birodalom területe.

A klánok igyekszenek, hogy tiszta állatokat neveljenek, és ne fertőződjön meg a vérvonal vad, vagy gén módosult állatokkal. Leginkább lovakat, tevéket, szarvasmarhákat, és kecskéket tenyésztenek, növénytermesztés mellett.

A vándorlások alatt olykor olyan területekre is belépnek, ami nem az övék, de nem is egy másik kláné, ezek az úgynevezett szabad területek. Itt fosztogatnak, rabolnak, esetlegesen rabszolgákat ejtenek, amiket később el adnak, vagy maguk hasznosítják őket.

Ha még is szomszédos területre törnek be, és ennek következményei vannak, akkor a királlyal kell számolniuk, már ha elé járul az adott klán. Ha nem teszi meg azzal árulást követnek el.

Általában jurtákban, vagy sátrakban élnek.
Bizonyos sátrak csak a férfiaké, míg vannak nőik is. Közös sátor esetében is van elkülönülő oldal.

Azok a törzsek, akik félnomád életformát folytatnak van egy központi területük , ahol  leszoktak hosszabb időre telepedni. Az itt élők földet művelnek, míg a törzs másik fele a vadonban vándorol, és olykor hazatér. Csak nagyobb, erősebb törzsekre jellemző ez az életforma.

A törzs vagyona jóformán annyi, amennyit magukkal tudnak vinni. Nagyobb kereskedéseket, így kereskedelmi központokban szoktak lebonyolítani. Ha a királlyal megfelelő kapcsolatokat ápolnak, akkor az biztosít számukra vagyon megőrzést.


Törzsi társadalom

A klánokat a klánvezérek, a khanok irányítják.
Ha a klán vezetője gyenge, vagy beteg, akkor a katonák maguk cserélik le vezérüket, és az új Khannak jelentkeznie kell a királynál, tudatni vele, hogy is került halatomra.  

A fiatal fiúk igen korán megtanulnak lovagolni, íjjal és karddal bánni. Lányok közül csak azok juthatnak el ehhez a célhoz, akik esetleg titokban tanulnak, és később bizonyítják rátermettségüket. Míg a városban ez nem jellemző, addig a törzsi életben még ragaszkodnak a régi dolgokhoz.

A klánok fegyverzete általában íjjakból, nyilakból, törökből, ívelt kardokból, dárdákból tevődik össze. Többek remekül értenek az ostor használatához is. Kiváló lovasok. Csatákban, támadásokban rendszerint bőrpáncélt viselnek, de van pajzsuk, és kardjuk is.

A klán felépítése:
- khan- a törzs vezére
- a vezér családja
- gyógyító
- harcosok
- terelők, állatgondozók
- férfiak és nők
Vissza az elejére Go down
Vas. Dec. 10, 2017 12:28 pm
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 128
Join date : 2017. Jul. 15.
Felhasználó profiljának megtekintése http://desertemp.hungarianforum.com
Kelet Birodalmának törzsei


Dothandi klán
- klán vezetője : Ahmed (canon karakter)
A törzs a birodalom északi részén vándorol.
Nincs megszokott táborhelyük, amit otthonnak lehetne nevezni. Folyton mozognak a határvidékek mentén, és csak ritkán mennek a birodalom belseje felé, vagy a főváros, és az oázis közelébe. Leginkább csak akkor, ha a király hívatja vezérüket, ami mindig nagy felfordulást jelent, hiszen ez a törzs olykor nem tiszteli a szabályokat.
Legtöbbször a Keskenyhegység birodalmába, és a Veszedelmes vizek területeire törnek be zsákmányszerzés céljából.
Bassam apja rájuk hagyta azt, hogy a határvidékeken folyton betörtök a más területekre, amiatt igen csak fejtörést okozott mindenkinek, hiszen, ha egyszer háború robbanna ki, vagy belviszály, abban az Ő kezük, ráhatásuk minden bizonnyal benne lesz. Valaki mondhatná azt is, hogy Aras hagyta a kígyót a saját farkába harapni, de megfelelő tárgyalási alap mindig rendelkezett arra, hogy megbékítse, vagy kielégítse a szomszédos területeket. Penge élen táncolt végig, de soha nem vágta meg magát.

A törzs leginkább a zsákmány eladásával kereskedik, illetve hússal, hiszen remek vadászok alkotják tagjait. A nőkkel szigorúan betartatják a régi szokásokat, nekik ebben a törzsben nincs beleszólásuk semmibe sem.
Kundrinn törzzsel való kapcsolat is igen hullámzó. Olykor elférnek egymás mellett békében, de nem egyszer volt már, hogy megtámadták, loptak, raboltak tőlük, de szerencsére a teljes béke nem borult fel, hála a mindenkori királynak, mert ezt az egyet azért Bassam édesapja sem tűrte el.


Kundrinn törzs
-klán vezetője: Byamba ( canon karakter)
A törzs leginkább a déli területeken, az ozási környékén, a főváros környékén szokott vándorolni.
Dél birodalmával, és a Keskenyhegység birodalmával szívesen kereskednek, és segítenek ápolni a kapcsolatokat.
Zsákmányszerzés céljából olykor bemerészkednek a Kietlen pusztaságba, ahonnan üres kézzel sosem térnek vissza.
Szeretnek a birodalom azon területén többször letelepedni , ahol a fent említett három terület határvonala nincs messze, ezért úgy mond, olykor mikor karavánokat indítanak, kereskedelem céljából azon a területen hagyják a törzs javát, és csak kiváló harcosaik kísérik a karavánokat.
A törzs engedi, hogy női tagjai, ha nem is szólhatnak bele a politikai ügyekbe, de ha képesek rá, akkor bizonyítsanak. Régen nem volt ez így, de a nem rég elhunyt vezérük már egyre jobban elfogadta ezt a nézetet. Vajon fia, Byamba is követni fogja ezt a szálat?
Bassam a törzshöz többször is csatlakozott kalandozásai során, így valamilyen szinten családjának tekinti a törzset.
Vissza az elejére Go down
1 / 1 oldal

Ugrás :
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Desert Empire  :: Szabályok és leírások-