Desert Empire


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi átlépő
Név:

Jelszó:



Csiripelő
Friss postok
Parancsnoki lánc
Csüt. Dec. 14, 2017 10:57 am
írta: Samir Bendak
nothing feels like home anymore
Szer. Dec. 13, 2017 4:30 pm
írta: Talen-Jei
Félvér Tábor - FRPG
Vas. Dec. 10, 2017 11:00 pm
írta: Vendég
Maradni kívánok!
Vas. Dec. 10, 2017 11:05 am
írta: Aglaie
Hazaváró - Shaneeka & Rayan
Szer. Dec. 06, 2017 6:59 pm
írta: Rayan
A hónap válaszadói
Rayan
 
Balar
 
Aicha Khaled
 
Dana Amarah
 
Admin
 
Samir Bendak
 
Kraisorn Suriyasen
 
Aglaie
 
Shaneeka
 
Talen-Jei
 
Statisztika
12 fő
Férfi
9 fő
Neolita nemesek
8 fő
Neolita polgárok
4 fő
Hárem 3 fő
Katonaság
1 fő
Félvérek 4 fő
Szabad emberek
0 fő
Rabszolgák
2 fő
Marilla fiai
3 fő
Agrona rend
1 fő

A kialakult világ földrajza , és gazdasága

 :: Információs központ :: Szabályok és leírások Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 4:41 pm
Földrajzi átalakulás
2600.
Egy új világ alakult ki az évszázadok folyamán, ahol immáron nem létezett semmi, amit úgy ismertünk technológia, áram... A felmelegedés, a viharok , az elsivatagosodás megtette a hatását.

A végtelen sivatagban, dűnék között szüntelenül suhogó szél dallamát lehet hallani. Lovak dobogásától rezgő homok kúszik a lábujjaink közé, a nap pedig szinte égeti a bőrt. Amerre csak néz az ember jó rész kopár minden, a víz a legdrágább kincs. Nem számít, hogy mennyi pénz nyomja a zsebedet. Ez a kietlen, veszélyes, és végtelen sivatag uralja most a világ jó részét.
Hogy miért? A válasz egészen egyszerű.
A világ fejlődésnek indult, a globális felmelegedésnek egyre szélsőséges hatásai alakultak ki. A viharok erősebbek lettek, egyre több őserdőt irtottak ki, a sarkvidékeken megolvadt a jég, ami miatt megemelkedtek a vizek, és még igen sok mindent lehetne sorolni, amiért a világ oda jutott ahová most.

Szerencsére, vagy sem, a világ nem adta fel a harcot, a létezést, az élni akarást.
Tudósaink mindig is végeztek kísérleteket, amikkel az emberiség előreléphet. Genetikai kísérleteikbe még jobban belevetetették magukat. Az emberek génállományát állatokéval kezdték keverni. Számos mutáns alakult ki, amíg elérték a valódi céljukat. Olyan lényeket hoztak létre, akik nagyobbak, gyorsabbak és erősebbek az embereknél.  Immunisak a legtöbb méregre és betegségre. De, ami a legfőbb volt, hogy keményebb környezetben is megélnek, és jól érzik magukat olyan helyeken is, ahová ember be se merné tenni a lábát. Ők lettek a neoliták, de az emberek se tűntek el, ahogy a mutánsok sem.


A nagy áradások után a Föld kinézete megváltozott. A tengerek, és óceánok összemosódtak, földrészek tűntek el, és újak alakultak ki. A világ teljesen átrendeződött. A melegedés által a vizek egyre csak fogytak, és fogytak, míg végül a tavak, tengerek kiszáradtak, az óceánok összementek, mára csak kevés maradt meg belőlük. Helyükön pedig évszakoknak megfelelően sztyeppék alakultak ki, illetve sivatagok, sziklás hegységek.

A világon 4 nagy birodalom alakult ki,de vannak szabad területek, avagy a senki földjei.

A birodalmak méltán híresek kereskedelmükről, karavánjaikról. A karavánok élelemmel, állatokkal, kelmékkel stb kereskedtek. Ne képzeljük, hogy a sivatagban kijelölt út mutatja a karavánvezetőnek, merre kell mennie. A sivatag nagy része nem is homok, hanem sziklás-homokkal kevert, óriási kopár terület, amelynek egy része állandó mozgásban van. A homokdűnék az uralkodó széljárástól függően állandóan vándorolnak, így sok esetben nincs állandó tájkép, melyhez igazodni lehetne. A nap járása, valamint éjjel, a csillagok állása mutatja az utat, mely jelek olvasásához azonban komoly tapasztalat kell.
Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 4:43 pm
Éghajlat / Növény és állatvilág


Éghajlat
Nagyon kevés csapadék van. A hőmérséklet egész évben nagyon magas. Az erős napsugárzás miatt nappal akár 50 fok is lehet, de a felhők hiánya miatt az éjszaka akár fagypont alá is süllyedhet. Eső szinte csak egy bizonyos időszakban esik, ami olyan 2, 3 hét, de ez területenként és birodalmanként váltakozó.

A sivatagok olykor nem csak a meleg miatt lehetnek veszélyesek, hanem a homokviharoktól.


Növény világ
A kiszáradással, el sivatagosodással nagyon sok növény kipusztult, de ugyan akkor alakultak ki, fejlődtek, és hoztak létre újakat, amik jól tűrik a szárazságot.
Ahogy régen úgy most is egyes növények még mag állapotban vészelik át a szárazságot, és amikor az esős idő beköszönt, akkor fejlődnek ki. Egyes növények úgy változtak, hogy levél helyett töviseket hozz, ezzel csökkentve a párologtatását, míg mások levelükben, szárukban vizet tárolnak el.

Az oázisokban a talaj felszínének közelébe kialakult víztároló kőzetrétegeknek köszönhetőek a források, amik táplálják, és ellátják őket. Így az oázisokban mindig található datolya, citrom, narancs, és társai. Persze ugyan így egykoron a tudósok kifejlesztették a megfelelő gabonaféléket, hiszen a növények génkezelése jóval előbb elkezdődött már, mint az embereké.

A sivatag egyik legelterjedtebb növénye a kaktusz, amiket ha jól ismer az ember olykor vízforrásként is megteszik. Csak vigyázni kell velük, mert nem minden az, aminek elsőre látszik. A világ változásával, mutációival e növény is változott, így akad köztük mérgező is. Van, amelyiknek csak a tüskéje, de van, amit nem érdemes vízforrásként használni, mert ártalmas kis mennyiségben, nagyobban viszont halálos. Ugyan ilyen növénykék a zuzmók is. A zuzmók esetében olykor beszélhetünk gyógyjellegűekről is a mérgezőek mellett, illetve egyes fajták élelemként fogyaszthatóak.
A sivatag növényei közé lehet sorolni az ablakos növényeket, pálmaliliomok(jukkák), és génváltozataik. Minden növény között találunk hasznosat, és mérgezőt is.

Állat világ
A genetikai kutatások egykoron növényekkel kezdődtek, állatokkal folytatódtak, hogy végül az emberig elérhessenek gond nélkül.De már a növények kezelése is hatással volt az állatokra.
Így itt is azt lehet mondani, hogy voltak fajok, amik végleg kihaltak főleg a szárazság miatt, de voltak, amik túl élték, vagy épp alkalmazkodtak.

Az állat világ változatos módon alkalmazkodott a zord életkörülményekhez, a vízhiányhoz. Vannak köztük olyanok, amelyek a legmelegebb és legszárazabb időszakot mély nyugalmi állapotban vészelik át. A nyári álom ideje alatt anyagcseréjük lecsökken, így könnyebben viselik el a hőséget, kevesebbet párologtatnak. Mások az éjszakai órákban járnak élelmet keresni, így kerülik el a túlzott felmelegedést és az ezzel járó vízvesztést. Megint mások raktározott tápanyagaik elégetésével, sejtjeikben állítják elő az élethez nélkülözhetetlen vizet.

Leggyakoribb állat a teve. Ő mindig is bírta ezt a fajta életmódot,a régi időkhöz képest talán méretük lett kicsivel nagyobb (nem sokkal). Hozzá hasonlítósan fenn maradt még a sivatagi egér és a róka is. További őshonos faj még: ásóbékák, és a skorpiók. Ezen fajok őshonosak, apróbb változásokon estek csak át.

Nem úgy, mint egyes állattársaik. Mára szinte a sós vízi állatok jó része kihalt, akár csak a hideget kedvelők. Egy –egy gyűjteményben még lehet találni, mint valami kiállítási tárgyat, de ezek a körök igen magasan mozognak, és ritkák. És, hogy mi történt a többi állattal? Nem szeretném mindet felsorolni, hisz hosszadalmas lenne.

Ma is léteznek pl . oroszlánok, vagy majmok, énekes madarak stb. Egyes egyedek megmaradtak a normalitás talaján kinézetileg , viszont alkalmazkodtak, így felépítésük megváltozott. Sosem lehet tudni, hogy mikor találkozol szembe egy csupasz bőrű nagymacskával, vagy egy nagy fülű majommal. Ők mondhatóak talán a szerencsésebbeknek, nem úgy mint a harmadik csoport, akikkel viszont a genetika csúnyán elbánt, és egy fajta mutánsok lettek. Hogy milyenek? Csak a képzelet, az emberi találékonyság szab neki olykor határt. Léteznek fenevadak, amik veszélyesek, kiszámíthatatlanok, vagy épp annak tűnk, és még is ártalmatlan.
Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 4:50 pm
Gazdaság / közlekedés

Gazdaság
A két legdrágább dolog a birodalomban az a víz, és a tiszta vérű lovak.
Mindenfele rabszolgapiacok is található, hiszen a meghódított területekről érkező foglyokat eladják szolgáknak.
Cserekereskedelem virágzik a birodalmakban,de azért a pénz is fontos dolog , de csak áruvétel szempontjából, mert attól,hogy valaki gazdag nem feltétlenül elismert tagja a társadalomnak.

Közlekedés
A legáltalánosabb azok a tevék és a lovak, hozzájuk pedig bátran lehet régi kocsikat csatlakoztatni, akár még a régi világból is. De visszatértek a lovas kocsik, és társaik is.
De lehet látni összetákolt szélfutókat is, amiknek kerekük van.
Repülőgépek megszűntek, csak roncsokat lehet találni a földön, már ha kilátszanak a homokból.
Hajókat csak bizonyos oázisokban találhatunk meg, de ezek is inkább csónakok. Viszont az óceánok maradékain találkozhatunk vitorlásokkal
Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 4:51 pm
Régi világ maradéka

Mit mindig mindenhol itt is megmaradtak dolgok a régi világból. A régiből, ami arról volt híres, hogy fejlett volt a technológiája, létezett áram stb. Tehát minden, ami ma is létezik.

A viharok, a Föld változásai viszont azt a fajta életet tönkre tették. De ettől ma is találni kihalt sivatagi városokat, amik a rég múlt városait idézik fel. Egyes helyeken csak maradványok találhatóak, vagy olyan épületek, amiknek jó része a homok alatt található már. Egyes helyes veszélyesek, mert a mutánsoknak adnak otthont.

Az embereknek bizonyos dolgokat újra kellett tanulni, hiszen áram, akkumulátorok nélkül nem működött semmi, utóbbiakat pedig lehetetlenség volt újra tölteni. Fel kellett eleveníteni szinte majd nem középkori tudásukat, hiszen akkor se létezett olyan, hogy vetőgép, aratógép, varrógép, szövőgép, és még lehetne sorolni.
Az életbe maradáshoz újra maguk művelik a földeket, ők végzik a nehéz munkát gépek helyett az élet minden területén.

A műanyag tárgyak szinte teljesen eltűntek, hasznavehetetlenné váltak a meleg miatt, de még mindig fellelhető üveg, és porcelán, anyag, fém, és fa dolgok. Ezeket már régen technológiák nélkül is gyártották. Most is képesek a gyártásukra, de a múltból is maradtak fenn dolgok.

A fegyverek eleinte megmaradtak: lőfegyverek, bombák stb, de idővel kifogyott belőle a világ. Az okozott károkról, veszteségekről nem is beszélve. Ma még talán található egy, két dolog, de általában díszek, mert a töltény igen ritka dolognak számít. A lőpor természetesen megmaradt a mai napig is, de nem szívesen használja senki, vagy ha igen akkor nem egymás ellenfordítják őket. Leginkább földmunkálatokra, robbantásokhoz alkalmazzák, illetve fenevadak ellen.
Vissza az elejére Go down
Sponsored content
Sponsored content
Sponsored content
Vissza az elejére Go down
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Desert Empire  :: Információs központ :: Szabályok és leírások-
Ugrás: