Desert Empire


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Csiripelő
Friss postok
Parancsnoki lánc
Csüt. Dec. 14, 2017 10:57 am
írta: Samir Bendak
nothing feels like home anymore
Szer. Dec. 13, 2017 4:30 pm
írta: Talen-Jei
Félvér Tábor - FRPG
Vas. Dec. 10, 2017 11:00 pm
írta: Vendég
Maradni kívánok!
Vas. Dec. 10, 2017 11:05 am
írta: Aglaie
Hazaváró - Shaneeka & Rayan
Szer. Dec. 06, 2017 6:59 pm
írta: Rayan
A hónap válaszadói
Rayan
 
Balar
 
Aicha Khaled
 
Dana Amarah
 
Admin
 
Samir Bendak
 
Kraisorn Suriyasen
 
Aglaie
 
Shaneeka
 
Talen-Jei
 
Statisztika
12 fő
Férfi
9 fő
Neolita nemesek
8 fő
Neolita polgárok
4 fő
Hárem 3 fő
Katonaság
1 fő
Félvérek 4 fő
Szabad emberek
0 fő
Rabszolgák
2 fő
Marilla fiai
3 fő
Agrona rend
1 fő

Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 4:57 pm
Társadalmi alakulások

A birodalmak népét leginkább neoliták teszik ki. Kelet Birodalma az a hely, ahol leginkább ők koncentrálódtak össze. De ahogy mindenhol máshol itt is találhatunk embereket is, akik leginkább szolgasorsba vannak.

A birodalmak társadalmi berendezkedése monarchia, azaz királyság.
A birodalom élén a király áll, aki vérvonali leszármazás alapján örökli a trónt.

Neolita társadalom felépítéséről bővebben a nelotia leírásban olvashatsz!


Törzsek
A monarchiák mellette megtalálhatjuk a régen is ismert törzsi/kláni társadalmakat.
A klánokat úgy nevezett Khanok vezetik. A klánokat pedig a mindenkori király fogja össze.

A klánok legtöbbje lovas, nomád élet módod folytat, így oda vissza vándorolnak a számukra kijelölt területen.

A fiatal fiúk igen korán megtanulnak lovagolni, íjjal és karddal bánni. Lányok közül csak azok juthatnak el ehhez a célhoz, akik esetleg titokban tanulnak, és később bizonyítják rátermettségüket. Míg a városban ez nem jellemző, addig a törzsi életben még ragaszkodnak a régi dolgokhoz.

Ha a klán vezetője gyenge, vagy beteg, akkor a katonák maguk cserélik le vezérüket, és az új Khannak jelentkeznie kell a királynál, tudatni vele, hogy is került halatomra.  

A vándorlások alatt olykor olyan területekre is belépnek, ami nem az övék, de nem is egy másik kláné, ezek az úgynevezett szabad területek. Itt fosztogatnak, rabolnak, esetlegesen rabszolgákat ejtenek, amiket később el adnak, vagy maguk hasznosítják őket.

A klánok fegyverzete általában íjjakból, nyilakból, törökből, ívelt kardokból, dárdákból tevődik össze. Többek remekül értenek az ostor használatához is.

Klánok és életmódjuk
Általában jurtákban, vagy sátrakban élnek.
Bizonyos sátrak csak a férfiaké, míg vannak nőik is. Közös sátor esetében is van elkülönülő oldal.

Mivel a területeken váltakozva vannak állatok számára ehető növény, így folyamatos vándorlásban élnek. Vannak olyan időszakok, amikor több klán tartózkodik egy helyen. Minden klánnak meg van a saját maga vándorlási útvonala, amiről nem igen térnek le, hiszen azzal felborulhatna a kialakult rend, egyes helyeken nem jutna annyi legelőterület, mint máshol.

A klánok igyekszenek, hogy tiszta állatokat neveljenek, és ne fertőződjön meg a vérvonal vad, gén módosult állatokkal. Leginkább lovakat, tevéket, szarvasmarhákat, és kecskéket tenyésztenek, növénytermesztés mellett.

Bővebb leírás a Kelet birodalmánál!

Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 5:01 pm
Társadalom további rétegei


- A királyt segítik a mindenkori parancsnokok, vagy is Mesterek.
Hadvezér/ Testőrség parancsnoka / Városi parancsnok

- A király munkáját segíti még a kancellár is, aki a rendeleteket továbbítja a megfelelő helyre, illetve a hozzá beérkezőket adja át a király számára.

-Közvetlen kapcsolatban állhatnak a királlyal a családtagjai, rokonok, a család bizalmasai, tudósok, végrehajtók, katonaság.

-Nemesek

- Polgári kasztok
Kereskedők (rabszolga kereskedő, árus, kofa)
Kézművesek ( asztalos, ács, ékszerész, építész, fazekas, kovács)
Szolgáltatók (borbély, Fogadós/nő, Gyógyító, Mutatványos, szabó, szakács, szatócs)
Élelmezés (Földműves, pék)
Oktatás (tanárok, kiképzők)
Törvényen kívüliek (bérgyilkos, kém, Orvgyilkos, Tolvaj, Útonálló, rabló)

- Szabad emberek

- Rabszolgák


Titkos rendek világszerte

A birodalmak életét több minden zavarja, de leginkább titkos csoportosulások.
1. Agrona rend
A rend tagjai egytől egyig neoliták. A rend maga titkos, de tudnak a létezéséről. Ez eddig valamilyen oknál fogva nem számolta fel a rendet senki. Erről sok pletyka kering a rabszolgák körében. Többek azt tarják, hogy a régi király is tag volt, ezért ténykedhettek bátran, olykor felfedve létezésüket.
Viszont amióta a király meghalt, mintha elcsendesedett volna a működésük is.
A rend azért alakult, és olyan tagokkal van tele, akik fajukat támogatják, és megvetik az embereket. Alantas fajnak tartják őket, és szeretnék eltüntetni az emberi fajt, de mindennek ellenére is néhány tag kellemes szórakozást lel bennük hol így, hol úgy.  De leginkább csak használati tárgyként kezelik őket, amikkel bármit meg lehet tenni.

2. Marilla fiai
A csoportosulás ismert, és üldözik őket, ismertebb tagjaik fején vérdíj is van. Tagjai pedig nem mások, mint a félvérek, és családjaik,és egy két szimpatizáns neolitát is találunk soraikban.

Ténykedésünk célja, hogy az embereket felszabadítsák rabszolgaságukból, elérjék, hogy mindenki egyelő jogokat kapjon ebben a világban. De leginkább azt szeretnék, ha fajukat elismernék. Családjaikat nem üldöznék és ölnék meg, börtönöznék be.

Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Aug. 27, 2017 7:11 pm
Marilla fiai

A múlt

Nagyjából 200 éve történt hogy egy kisebb rabszolga csoportosulás -kik főképp emberekből, félvérekből és néhány neolita korcsból állt- fellázadva gazdájuk és fogva tartóik ellen, elszakították béklyóik, leszámoltak a helyi egyeduralommal, majd sokáig bujdokolni kényszerültek tettük következményeként. Akkoriban még nem félték a nevüket, hiszen kevesen voltak, javarészt a túlélésért harcoltak, még nevük sem volt, de igyekeztek szervezetten működni. Kisebb, eldugott, nehezen megközelíthető településekbe rendeződtek, és az idők folyamán kiemelkedtek köztük a legbátrabbak, legbölcsebbek. Az első vezetőjük az az ember volt, aki a lázadást is vezette, aki kirobbantotta egy ember nő miatt, akit szívéből szeretett. Marillának hívták, s bár csak egy rabszolganő volt ő is, emlékét megőrizte a sírig.
Innen ered a szervezet neve, melynek eredetét a jelen időben már csak kevesen ismerik, s ténye lassan a feledés homályába süllyed. Az közös cél a SZABADSÁG.


Napjainkban
A szervezet mára már több ezer főt számolhat világszerte. Garamantes városában és annak közelében (a jelenlegi játékterületen), durván pár százan vannak.

-Mahakam sziklás hegység-


Ez a hegység ad otthont a Marilla fiainak. Innen vezetik ténykedéseiket, ide menekítik ki társaikat. Leginkább rejtett barlangokban laknak. Vizet egy még ki nem apadt forrás biztosít nekik, amit úgy gondolnak kapcsolatban áll az oázissal valamilyen módon.

Jelenleg itt megtalálható a fővezér és Aldan is, akit kinevezett ennek a kis csoportosulásnak a vezetésére. Illetve a Király személyének változása ügyén a fővezér lehetőséget látott a változásokra, ezért jött ide.
Erről kevesen tudnak, egészében 2-3-4 személy és nem több.


Rangok & Ki kicsoda

Leginkább egy amolyan szabadcsapatnak kell elképzelni. Az egyes csoportosulásoknak megvannak a maga helyi vezetői, hősei, vannak személyek akiket a szervezeten belül világszerte ismernek, nevük hallatán tátva maradnak a szájak, ha megjelennek valahol, ott akár parancsolhatnak is másoknak, ha az ottani vezető ezt jónak látja. Jelenlétük mindenképp erősíti a társaságot, főleg ha valamilyen nagyobb horderejű szervezkedésbe fogtak.
Vannak gyógyítók, öregek, bölcsek, hősök, okosok és buták, ismertebbek és ismeretlenek, újak és régiek..stb..stb.


A fővezérről

A fővezérek mindig is emberek voltak, mindig abból a családból, akitől elindult ez az egész szervezet. Kilétüket mindig kevesen ismerték és ismerik, ellenben a nevüket ismerik az egész szervezeten belül, tehát konkrétan azt hogy Rayan ismeri mindenki, azonban kevesen (néhány fő) tudnak hozzá arcot kötni.
Parancsaikat, rendelkezéseiket, a maguk sajátos módján mindig követik és elfogadják, akármilyen formában kapják azt meg. (Mert a legtöbbször csupán üzenetként érkezik valaki által)


Tippek karakter alkotáshoz

Nyilván a szervezeten belül mindegy hogy ki milyen (gonosz, vagy jó, vagy pepita), míg a vezetőknek engedelmeskedik, a rá szabott feladatokat elvégzi, és amíg egy a közös érdek.
Ha ismertebb karaktert akarsz, semmi gond, van hely az ilyeneknek, válassz egy nevet: például Cornelia a Kedves (gyógyító), vagy Konor a Kegyetlen...stb...stb.. ez csak név-ötletelő.

Ha ismerni akarod személyesen a fővezért, akkor vedd fel a kapcsolatot Rayan-al üzenetben és együtt kitaláljátok a hozzá fűződő történetet, hátteret.


Leírást köszönjük Rayan-nek!

Vissza az elejére Go down
Sponsored content
Sponsored content
Sponsored content
Vissza az elejére Go down
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Desert Empire  :: Információs központ :: Szabályok és leírások-
Ugrás: