Desert Empire


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi átlépő
Név:

Jelszó:Csiripelő
Friss postok
Parancsnoki lánc
Csüt. Dec. 14, 2017 10:57 am
írta: Samir Bendak
nothing feels like home anymore
Szer. Dec. 13, 2017 4:30 pm
írta: Talen-Jei
Félvér Tábor - FRPG
Vas. Dec. 10, 2017 11:00 pm
írta: Vendég
Maradni kívánok!
Vas. Dec. 10, 2017 11:05 am
írta: Aglaie
Hazaváró - Shaneeka & Rayan
Szer. Dec. 06, 2017 6:59 pm
írta: Rayan
A hónap válaszadói
Rayan
 
Balar
 
Aicha Khaled
 
Dana Amarah
 
Admin
 
Samir Bendak
 
Kraisorn Suriyasen
 
Aglaie
 
Shaneeka
 
Talen-Jei
 
Statisztika
12 fő
Férfi
9 fő
Neolita nemesek
8 fő
Neolita polgárok
4 fő
Hárem 3 fő
Katonaság
1 fő
Félvérek 4 fő
Szabad emberek
0 fő
Rabszolgák
2 fő
Marilla fiai
3 fő
Agrona rend
1 fő

Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 5:08 pm
Kelet Birodalmának élete


A birodalom népét leginkább neoliták teszik ki, de itt is találhatunk embereket, akik leginkább szolgák.

A birodalom társadalmi berendezkedése monarchia, azaz királyság.

Történetünk Al Zaghar családdal kezdődik, pontosabban Arash Bahadur Al Zagharral, aki kegyetlen, és ravasz neolita volt. Nagyon - nagyon régen ő csak egy neolita volt, az egyik törzsben, de küzdelmek, álnokságok, csalások által elérte azt ,amit akart, és egyre feljebb és feljebb került a társadalomban, míg végül ő maga nem lett a király.

Gyermekeit gyakran vitte ki arra a helyre, ahonnan ő elindult, hogy emlékeztesse őket, hogy honnan is származnak, és mit értek el, vagy is ért el ő. Arash ezekben a pillanatokban boldog volt, mintha teljesen más ember lett volna.
Viszont a politikai törekvése, cselszövései megfertőzték a lelkét. Nem mondanám, hogy hatalom ittas lett, de nem kevés vér által lett az végül, ami. Egy uralkodó.

Lázadásokat ver le, míg más területeket meghódít ezzel növelve birodalmát. Lassan hatalma inkább volt zsarnoki, és diktatórikus, mint rendesnek mondható. Ennek köszönhetően lázadó csoportok alakultak ki a birodalomban, akik azon munkálkodtak, hogy megbuktassák az uralkodót.

Családi életében csak felesége volt a stabil pont, míg első szülőt fiát mindenhová magával vitte, kényszerítette bizonyos dolgokra. Egyszóval azon volt, hogy felnevelje utódját. Végül a fiú elutazott világot látni, de amikor visszaakart térni apja megtiltotta számára a visszatérést. Így az önkéntes száműzetésből valós lett, amit Bassam nem értett meg, viszont élvezte a szabad életet addig, amíg egy hírnök apja betegségéről hozott számára hírt, de már későn érkezett haza. Apja meghalt, és ezzel végett ért az uralma. Máig vitatott, hogy kivégzett vele. Egyes nyelvek szerint saját felesége tette el láb alól, míg a hívők azt beszélik, hogy az ellenállás tette meg végül. De, hogy mi a valóság senki nem tudja.

Az uralkodó halála után a tanácsnokok egyből hazatérő fiát tették meg az új uralkodónak. Bassam épp csak hazaért, de már is a trónra ültették. Most minden szem rajta van, hogy vajon apja nyomdokaiba fog lépni, vagy új vonalon fog elindulni, és egy jobb, békésebb uralkodás következik. Ellenségei árgus szemmel figyelik, és várják ,hogy hibát kövessen el, gyengeséget mutasson, hogy lecsaphassanak rá. De ugyan akkor a nép is figyeli új uralkodóját.


Keleti birodalom Fővárosa
A városba egy hatalmas kapun keresztül lehet bejutni. A várost falak, és természet adta sziklafal veszi körbe, így látszólag csak egy kijárata van. Viszont a katonaság, és a vezetők több rejtett kijáratról is tudnak. A szikláknak, hegyeknek köszönhetően a városhoz egy saját tórendszer kapcsolódik, de mára már akármennyire is kiterjedt a tó körbe vették fallal, hogy védjék.

A városban két nagy piac található meg:keleti és nyugati.
A Nyugati piac tele van máshonnan érkező kereskedőkkel, és portékájukkal. A keleti piacon lehet rabszolgákat és állatokat venni.
Viszont a vízzel egyik piacon sem találkozhatunk, erre külön vízosztó épületeket vájtak a sziklafalba.


Birodalmi játékok
A játékok nem mást jelentenek, mint férfiak/harcos nők közötti erőfitogtatás, ünneplés.

Egy évben akár többször is előfordulhat, főleg, ha nincs háború, mert így a katonák béka időben is megőrizhették harci jártasságukat.

A játékok alatt volt birkózás, íjászat, lovaglás. Az íjászat olykor élő vadállatokkal történik, és egy – egy birkózó verseny is élet halál között zajlik.

A győztesek az uralkodótól kaptak ajándékot, aki pedig már évről évre aratja le a babérokat, annak megtérül a munkába fektetett, olykor véres verejtéke, hiszen ajándék mellett lehet valami tisztséget, vagy egyéb megtisztelő dolgot kap. pl. a háremből egy feleséget.

Az ünnepség, és a próbatételek legalább 2,3 napig is eltartanak közben pedig folyamatos ünneplés, iszogatás, orgiák folynak a városban. Viszont nem mindenki vehet részt , hiszen a rendet is őriznie kell valakinek, ahogy a város védelmét is el kell látni. Így a törzsekből is csak a legjobbak vannak jelen a khaljukkal, és annak úgynevezett udvartartásával. Így a törzsek maguk is előjátékokat, egyfajta selejtezőket tartanak, hogy kiválasszák legjobb harcosaikat, akiket végül magukkal visznek.
Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Vas. Júl. 23, 2017 5:10 pm
Főbb helyszínek
Garamantes városa

1. Királyi palota
Mindenhol vannak folyósok, lakrészek, fürdők, étkezők, parkok, teraszok

- Első udvar

Itt találhatjuk meg a királyi katonaságot, szállás helyeiket.
Az épületet magas falak veszik körül. Ezen a részen találunk egy hatalmas víztározót is, ami a palotát látja el.

- Második udvar
Itt található az orvos,az istállók, konyhák, szolgák helye.

- Harmadik udvar
Ez a palota szíve, a királyi család lakrészei. Apróbb kertek, kincstár, hárem épülete, könyvtár.

- Negyedik udvar
A mesterek birodalma, nő ide soha nem teheti be a lábát.
Itt tartják tanácskozásaikat a királlyal egy jól elzárt szobában, ami még az őrök hallótávolságán kívül is esik.

2. Város részei
- kereskedelmi negyed
- kézműves negyed
- nemesek negyede
- kocsmák
- ispotály - kórház
- terek, kertek
- piacok
- rabszolga piac
- temető
- víztározók
- házak
- piros lámpás ház
- istállók

Farra-oázis
A birodalom legnagyobb vízlelő helye.
A hadsereg fele szinte mindig itt állomásozik, hogy védje.
Jelenleg építés alatt áll egy csatorna rendszer, ami a vizet képes lenne a városba szállítani, mert a karavánokat bármikor bárki megtámadhatja.  
Így nem csak, hogy víz lelő hely, de egy fajta kereskedelmi központ is működik itt. Emellett pedig fő élelemforrás hely is, hiszen itt lehetséges leginkább növények termesztése.

Helyszínek
- katonai bázis
- kereskedő házak
- házak
- kocsma
- piacok
- víztározók
- istállók

Sivatag
- kisebb , jelentéktelenebb oázisok
- karaván "utak"

Mahakam sziklás hegység
Ez a hegység ad otthont a Marilla fiainak. Innen vezetik ténykedéseiket, ide menekítik ki társaikat. Leginkább rejtett barlangokban laknak. Vizet egy még ki nem apadt forrás biztosít nekik, amit úgy gondolnak kapcsolatban áll az oázissal valamilyen módon.

Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 102
Join date : 2017. Jul. 15.
Kedd Okt. 17, 2017 9:26 am
Kelet Birodalmának törzsei


Dothandi klán
- klán vezetője : Ahmed (canon karakter)
A törzs a birodalom északi részén vándorol.
Nincs megszokott táborhelyük, amit otthonnak lehetne nevezni. Folyton mozognak a határvidékek mentén, és csak ritkán mennek a birodalom belseje felé, vagy a főváros, és az oázis közelébe. Leginkább csak akkor, ha a király hívatja vezérüket, ami mindig nagy felfordulást jelent, hiszen ez a törzs olykor nem tiszteli a szabályokat.
Legtöbbször a Keskenyhegység birodalmába, és a Veszedelmes vizek területeire törnek be zsákmányszerzés céljából.
Bassam apja rájuk hagyta azt, hogy a határvidékeken folyton betörtök a más területekre, amiatt igen csak fejtörést okozott mindenkinek, hiszen, ha egyszer háború robbanna ki, vagy belviszály, abban az Ő kezük, ráhatásuk minden bizonnyal benne lesz. Valaki mondhatná azt is, hogy Aras hagyta a kígyót a saját farkába harapni, de megfelelő tárgyalási alap mindig rendelkezett arra, hogy megbékítse, vagy kielégítse a szomszédos területeket. Penge élen táncolt végig, de soha nem vágta meg magát.

A törzs leginkább a zsákmány eladásával kereskedik, illetve hússal, hiszen remek vadászok alkotják tagjait. A nőkkel szigorúan betartatják a régi szokásokat, nekik ebben a törzsben nincs beleszólásuk semmibe sem.
Kundrinn törzzsel való kapcsolat is igen hullámzó. Olykor elférnek egymás mellett békében, de nem egyszer volt már, hogy megtámadták, loptak, raboltak tőlük, de szerencsére a teljes béke nem borult fel, hála a mindenkori királynak, mert ezt az egyet azért Bassam édesapja sem tűrte el.


Kundrinn törzs
-klán vezetője: Byamba ( canon karakter)
A törzs leginkább a déli területeken, az ozási környékén, a főváros környékén szokott vándorolni.
Dél birodalmával, és a Keskenyhegység birodalmával szívesen kereskednek, és segítenek ápolni a kapcsolatokat.
Zsákmányszerzés céljából olykor bemerészkednek a Kietlen pusztaságba, ahonnan üres kézzel sosem térnek vissza.
Szeretnek a birodalom azon területén többször letelepedni , ahol a fent említett három terület határvonala nincs messze, ezért úgy mond, olykor mikor karavánokat indítanak, kereskedelem céljából azon a területen hagyják a törzs javát, és csak kiváló harcosaik kísérik a karavánokat.
A törzs engedi, hogy női tagjai, ha nem is szólhatnak bele a politikai ügyekbe, de ha képesek rá, akkor bizonyítsanak. Régen nem volt ez így, de a nem rég elhunyt vezérük már egyre jobban elfogadta ezt a nézetet. Vajon fia, Byamba is követni fogja ezt a szálat?
Bassam a törzshöz többször is csatlakozott kalandozásai során, így valamilyen szinten családjának tekinti a törzset.


Vissza az elejére Go down
Sponsored content
Sponsored content
Sponsored content
Vissza az elejére Go down
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Desert Empire  :: Információs központ :: Szabályok és leírások-
Ugrás: